Nazist misshandlade 14-årig flicka

Publicerad 2004-01-14 22:06

Under flera månader misshandlades och hotades den 14-åriga flickan av sin sex år äldre pojkvän. Igår åtalades mannen, som enligt egen utsago är medlem i Nationalsocialistisk Front, NSF, för misshandel och olaga hot. Det skriver Sydöstran.
Anders Ärleskog, frontfigur för NSF, hävdar att mannen aldrig varit medlem i partiet.

Det var under juldagen som flickans tortyrliknande förhållande med mannen fick ett slut. Paret var hemma hos den 20-årige mannen när han slängde flickan på sängen och satte sig gränsle över henne. Under hot pressade han en yxa mot hennes bröst och panna. När flickan senare kom hem till sin mamma och berättade vad som hänt ringde mamman direkt till polisen.

Riktade luftgevär mot flickans huvud
Händelsen under juldagen föregicks av flera hot och fall av misshandel riktade mot flickan. Under hösten 2003 riktade mannen bland annat vid sex tillfällen en luftpistol varierat med luftgevär mot hennes huvud. I slutet av oktober höll han ett kraftigt tag om hennes hår och höll en jaktkniv mot hennes hals. I november höll han henne ut genom ett fönster tre till fyra meter ovanför marken samtidigt som han hotade henne. Han har också vid fem tillfällen tagit ett kraftigt tag om flickans armar och sedan brytit upp dem mot hennes rygg.

Kallade flickvännen hora
Anledningen till mannens våldsamma beteende har varit hans misstankar om att flickan ”varit med andra”. Han ska också flera gånger kallat flickan för hora. Flickan själv säger att hon har känt sig rädd i mannens sällskap med ändå inte kunnat lämna honom. Enligt Sydöstran har hon i ett förhör sagt att hon på något sätt imponerades av att det alltid hände något kring 20-åringen.

Deltog i antimoskédemonstration
Enligt flickan ska mannen ha berättat att både han och hans vänner hatar alla utlänningar. Hon säger också att han har skrutit om hur han dödat flera färgade. Sina nazistiska åsikter är inget som 20-åringen försöker dölja. Han säger själv att han är medlem i NSF. Han deltog också vid partiets antimoskédemonstrationen i Växjö i höstas.

Utesluts om han är medlem
Anders Ärleskog, talesman för NSF, hävdar att han aldrig har hört talas 20-åringen och att mannen inte är medlem i NSF.
- Om det skulle vara så att han är medlem, vilket jag betvivlar, så kommer han att bli utesluten, säger han.

En mängd fall av kvinnomisshandel
Flera ledande personer inom NSF har tidigare dömts för kvinnomisshandel. Senast i raden är en 27-årig man som tidigare varit ansvarig utgivare för partiets tidning Den Svenske Nationalsocialisten. Han dömdes i början av 2004 för grov kvinnofridskränkning och misshandel. 27-åringen är nu utesluten ur NSF.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.