Nazistisk fängelseorganisation stöder häktade NDU-aktivisten

Publicerad 2004-01-29 18:15

Den nazistiska fängelseorganisationen Gula korset meddelar att man kommer att ge den efter helgens misshandel i centrala Göteborg häktade NDU-aktivisten ekonomiskt stöd under hans vistelse i häktet.

17-åringen misstänks för rån, misshandel samt förberedelse till grov misshandel i samband med ett nationaldemokratiskt möte i Göteborg under lördageftermiddagen. Det är första gången som den nazistiska fängelseorganisationen utrycker stöd för en nationaldemokratisk aktivist som kommit i klameri med rättvisan.

Stödfond för fängslade Vam-aktivister
Gula korset grundades som en stödfond för fängslade Vam-aktivister. Bland grundarna fanns Vam-ledaren Christopher Rangne. Syftet är fortfarande att ge ekonomiskt stöd till nazister som fängslats för brott man menar har en koppling till den nationella rörelsens kamp. Organisationen är idag närstående den nazistiska hemsidan info14 och dess verksamhet finansieras av konserter och fester.
Gula korset är en av huvudarrangörerna bakom den årligen återkommande nazistmarschen i Salem.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.