Pingstkyrkopräst hetsade mot homosexuella

Publicerad 2004-01-15 17:22

Pingstkyrkoprästen på Öland pekade ut homosexualitet som en ”Ond makt” och hävdade att homosexuella i större omfattning är pedofiler och har sex med djur. Nu kan han bli den första som döms för hets mot homosexuella.

Under en gudstjänst i juli förra året höll pingstkyrkoprästen på Öland en predikan under temat ”Är homosexualitet en drift eller onda makters spel med människor?”. Under predikan förklarade han att homosexualiteten är en ond makt som driver människor, att homosexuella i större omfattning har sex med djur och att det är lättare för homosexuella än andra att bli pedofiler. Nu åtalas mannen för hets mot folkgrupp, skriver TT.

Gudstjänsten refererades i lokaltidningen Ölandsbladet som därmed också anmäldes för hets mot folkgrupp. Förundersökningen lades dock ned eftersom justitiekanslern ansåg att publiceringen låg inom ramen för normal nyhetsförmedling.

- Att jag åtalas ändrar ingenting. Jag står fortfarande för det jag sade i min predikan, säger mannen till tidningen Barometern-OT.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här