Göteborgsnazist hotade spränga krog i luften

Publicerad 2004-02-04 13:49

En 21-årig man, bosatt i Göteborgsområdet, åtalades på onsdagen för grov misshandel, hets mot folkgrupp, förolämpning samt olaga hot. 21-åringen ska ha slagit ett ölglas i huvudet på en man på en krog i centrala Göteborg den 2 mars 2002. Därefter ska han ha hotat och hetsat mot vakter och arbetande personal.

Annons

Annons

Till krogägaren ska 21-åringen bland annat förklarat att han var nazist och att ”vi lever i ett vitt land och vi ska göra vad kampen må kräva”. Slutligen ska mannen ha hotat att återkomma till stället för att spränga det i luften.

21-åringen är känd från högerextrema kretsar sedan flera år tillbaka. I september 2001 deltog han på Nationalsocialistisk fronts spelning i Munkfors. Han är sedan tidigare dömd för brott med rasistisk koppling, bland annat för en misshandel av en homosexuell man i centrala Göteborg 2001. Idag rör han sig i en krets av grovt kriminellt belastade nazister i utkanten av det kriminella MC-gänget Outlaws.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.