Aktivist dömd för knogjärnsinnehav

Publicerad 2004-03-08 17:41

I samband med Nationaldemokraternas demonstration ”mot islams intrång i Sverige” den 19 juli 2003 så greps en 25-årig man med ett knogjärn på sig. Demonstrationen skulle hållas vid moskén på Södermalm i Stockholm. Kravaller mellan nazister och militanta antifascister uppstod dock i anslutning till demonstrationsplatsen och polisen släppte inte fram Nationaldemokraterna. Bland annat Blood & Honour deltog i attacken på Södermalm.

Poliserna som grep mannen hävdar att 25-åringen ingick i Nationaldemokraternas grupp. 25-åringen hävdar att han bara föstes ihop med Nationaldemokraterna. Poliserna säger att mannen erkände att knogjärnet var hans eget. Mannen sa i rätten att han hittat det på perrongen i tunnelbanan och att han tänkte sopsortera och kasta det till metallåtervinning.

Falu Tingsrätt trodde inte på 25-åringens berättelse och dömde honom till 50 dagsböter á 120 kronor för olaga innehav av farligt föremål.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.