Polisen utreder åter bilbombsattentat i Nacka

Publicerad 2004-03-08 14:19

Polisen har beslutat att återuppta förundersökningen kring bilbombsattentatet mot ett journalistpar i Nacka 1999.

Kriminalinspektör Bengt Lönnroth säger till Radio Stockholm att flera av de personer som tidigare varit aktuella i utredningen har förhörts på nytt.

Det var i juni 1999 som bomben exploderade under parets bil i Nacka. Frilansjournalisten Peter Karlsson skadades. Parets 8-årige son, som också var med vid attentatet, klarade sig dock utan skador. Peter Karlsson hade då, tillsammans med sin sambo Katarina Larsson, under flera år granskat högerextrema och nazistiska grupper.

Två män anhölls under hösten 2001 misstänkta för dådet, men de båda släpptes senare. Polisen lade ner förundersökningen i april förra året, med motiveringen att det inte längre fanns något material att gå efter.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.