Annons

Industrifacket tar strid mot SD-medlem

Publicerad 2004-05-13 10:07

Industrifackets avdelning i Nordvästra Skåne tar nu i med hårdhandskarna mot sverigedemokraten Allan Jönsson, som i mars valdes in i den lokala klubbstyrelsen på en arbetsplats i Bjuv.

- Våra stadgar säger att vi ska jobba för en socialistisk samhällsutveckling. Det är knappast något som står i Sverigedemokraternas partiprogram, säger Jan Svensson, ordförande för Industrifackets avdelning i Nordvästra skåne, till Sveriges radio Malmö.

I slutet av maj har den lokala fackklubben årsmöte. Är Allan Jönsson kvar som styrelseledamot därefter tänker avdelningen gå vidare i ärendet.

- Vi tänker skicka upp ärendet till förbundsstyrelsen som då får ta beslutet om han ska få fortsätta sitt uppdrag eller inte, säger Jan Svensson till Sveriges radio Malmö.

Allan Jönsson är kommunfullmäktigeledamot för Framstegspartiet i Bjuv och valde tidigare i år att öppet deklarera sitt medlemskap också i Sverigedemokraterna. Han medger för Sveriges radio Malmö att hans politiska ståndpunkter står emot fackets officiella linje, men ser inget problem med sitt uppdrag.

- Jag kan inte ställa upp på alla deras idéer men det viktigaste för mig är att medlemmarna vill ha mig kvar, säger han.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons