Industrifacket tar strid mot SD-medlem | Expo.se

Industrifacket tar strid mot SD-medlem

Publicerad 2004-05-13 10:07

Industrifackets avdelning i Nordvästra Skåne tar nu i med hårdhandskarna mot sverigedemokraten Allan Jönsson, som i mars valdes in i den lokala klubbstyrelsen på en arbetsplats i Bjuv.

- Våra stadgar säger att vi ska jobba för en socialistisk samhällsutveckling. Det är knappast något som står i Sverigedemokraternas partiprogram, säger Jan Svensson, ordförande för Industrifackets avdelning i Nordvästra skåne, till Sveriges radio Malmö.

I slutet av maj har den lokala fackklubben årsmöte. Är Allan Jönsson kvar som styrelseledamot därefter tänker avdelningen gå vidare i ärendet.

- Vi tänker skicka upp ärendet till förbundsstyrelsen som då får ta beslutet om han ska få fortsätta sitt uppdrag eller inte, säger Jan Svensson till Sveriges radio Malmö.

Allan Jönsson är kommunfullmäktigeledamot för Framstegspartiet i Bjuv och valde tidigare i år att öppet deklarera sitt medlemskap också i Sverigedemokraterna. Han medger för Sveriges radio Malmö att hans politiska ståndpunkter står emot fackets officiella linje, men ser inget problem med sitt uppdrag.

- Jag kan inte ställa upp på alla deras idéer men det viktigaste för mig är att medlemmarna vill ha mig kvar, säger han.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons