Antisemitiskt överfall chockar Frankrike

Publicerad 2004-07-12 15:48

En 23-årig mamma och hennes ettåriga barn utsattes den gångna helgen för ett överfall av sex unga män som väckt stor uppmärksamhet i Frankrike. Kvinnan rånades, fick håret avklippt och fick hakkors inristade på kroppen.

Polisen uppger att dådet hade antisemitiska motiv. Gärningsmännen, som hade nordafrikanskt ursprung, trodde felaktigt att kvinnan var judinna.

Under det senaste året har rasistiska incidenter ökat dramatiskt i Frankrike. Våldsdåd har riktats mot både den judiska och muslimska minoriteten i landet och hatstämningarna underblåses av både situationen i Mellanöstern och en intensifierad rasistisk propaganda som spelar ut de två grupeprna mot varandra. Både judiska och muslimska begravningsplatser har vandaliseras och hakkorsklotter förekommer ofta i samband med incidenterna.

Vänligen notera att denna story innehåller felaktig information. Om den dyker upp i arkivets sökmotor så ska den ej användas som källmaterial. Se vidare: Antisemitiskt överfall var påhittat

Ämnen

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.