Politiker i Vara enas mot NSF

Publicerad 2004-07-05 15:06

Nationalsocialistisk Fronts (NSF) tillgång till det gamla spinneriet i Tråvad utanför Vara har fått kommunpolitikerna att agera. Samtliga partier har skrivit under ett manifest för demokrati och mänskliga rättigheter.

- Om vi inte gör det här nu finns det en risk för att främlingsfientligheten breder ut sig, säger Marianne Wirén, ordförande för Socialdemokraterna i Vara, till TV 4 Skaraborg.

Sedan det stod klart att det gamla spinneriet i Tråvad utanför Vara tillfallit nazisten Curt Linusson har oron vuxit bland invånarna i Vara kommun. Curt Linusson är knuten till NSF och organisationen har redan planerat en spelning på gården.

I ett försök att motverka att NSF får fotfäste i kommunen har kommunpolitikerna i Vara skrivit under ett manifest för demokrati och mänskliga rättigheter. Som ett ytterligare steg ska kommunen dessutom anställa en demokratisamordnare och engagera idrottsrörelsen.

– Det känns som att vi har fått ett bra avstamp inför det här arbetet. Det finns ett demokratiskt engagemang från medborgarna i botten, säger Marianne Wirén till TV4 Skaraborg.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.