Politiker i Vara enas mot NSF | Expo.se

Annons

Politiker i Vara enas mot NSF

Publicerad 2004-07-05 15:06

Nationalsocialistisk Fronts (NSF) tillgång till det gamla spinneriet i Tråvad utanför Vara har fått kommunpolitikerna att agera. Samtliga partier har skrivit under ett manifest för demokrati och mänskliga rättigheter.

- Om vi inte gör det här nu finns det en risk för att främlingsfientligheten breder ut sig, säger Marianne Wirén, ordförande för Socialdemokraterna i Vara, till TV 4 Skaraborg.

Sedan det stod klart att det gamla spinneriet i Tråvad utanför Vara tillfallit nazisten Curt Linusson har oron vuxit bland invånarna i Vara kommun. Curt Linusson är knuten till NSF och organisationen har redan planerat en spelning på gården.

I ett försök att motverka att NSF får fotfäste i kommunen har kommunpolitikerna i Vara skrivit under ett manifest för demokrati och mänskliga rättigheter. Som ett ytterligare steg ska kommunen dessutom anställa en demokratisamordnare och engagera idrottsrörelsen.

– Det känns som att vi har fått ett bra avstamp inför det här arbetet. Det finns ett demokratiskt engagemang från medborgarna i botten, säger Marianne Wirén till TV4 Skaraborg.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons