Vara kommun försöker stoppa NSF på nytt | Expo.se

Annons

Vara kommun försöker stoppa NSF på nytt

Publicerad 2004-09-10 14:10

För andra gången ska Vara kommun nu försöka utnyttja sin förköpsrätt för att förhindra att Nationalsocialistisk front tar över spinneriet i Tråvad på Varaslätten. Det rapporterar Sveriges radio Skaraborg.

Nazisten Curt Linusson köpte förra året spinneriet i Tråvad som nu används av Nationalsocialistisk front för bland annat Vit makt-spelningar och möten. Då misslyckades Vara kommun att använda sin förköpsrätt till fastigheten.

När ägaren till fastigheten, Curt Linusson, nyligen deklarerade att han skulle sälja fastigheten vidare till Nationalsocialistisk front öppnade sig en ny möjlighet för kommunen att förhindra nazisterna från att etablera sig på orten.

Nu har kommunstyrelsen i Vara skickat en formell ansökan om användande av förköpsrätten till Inskrivningsmyndigheten i Nässjö. Enligt Sveriges radio Skaraborg kommer nu Inskrivningsmyndigheten att fråga såväl Linusson och NSF om de accepterar förköpet. Annars blir frågan om det övergivna spinneriet i Tråvad en fråga för regeringen en andra gång.

Nationalsocialistisk front har under sommaren och hösten arrangerat flera Vit makt-spelningar i fastigheten. Nyligen gick man ut med kallelse till en ytterligare spelning i oktober.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons