Ny partistyrelse vald | Expo.se

Ny partistyrelse vald

Publicerad 2004-10-04 17:06

Tomas Johansson tar över posten som partiledare efter att Anders Steen lämnat ND.

På söndagen valde Nationaldemokraterna ny partistyrelse. Tomas Johansson blev ny partiledare, detta trots att han i förra veckan sa till Expo att det var en post han inte skulle kandidera till.

När Nationaldemokraterna valde ny partistyrelse så blev det ett bevis på hur decimerat partiet i nuläget är. Inga nya namn, utan bara de som varit kända som anhängare till Marcfalangen i det interna kriget.

Det extrainsatta riksårsmötet hölls i Stockholm och är ett försök att skrapa ihop spillrorna av partiet sedan splittringen tidigare i höst. Då lämnade halva partistyrelsen i protest mot att ungdomsordföranden Marc Abramsson och partiideologen Vávra Suk flyttade fram sina positioner och krävde mer makt. Den nya styrelsen kommer fram till nästa årsmöte att ledas av Tomas Johansson som tidigare varit med i Sverigedemokraterna och gick med i Nationaldemokraterna när det bildades 2001.

Tomas Johansson sa i slutet av förra veckan till Expo att han inte skulle kandidera till posten som partiordförande, men svängde tydligen under helgen i den frågan.

I övrigt har Marc Abramsson tagit över Tor Paulssons post som partiorganisatör och Andreas Wallentin har tagit över posten som ungdomsordförande.

Hela styrelsen utgörs nu av:
Tomas Johansson, Stockholm, Ordförande
Steve Ahlberg, Håbo, vice Ordförande
Marc Abramsson, Tyresö, Organisatör
Vavra Suk, Knivsta, Strateg
Karl-Erik Nilsson, Sjöbo, Seniorrepresentant
Mikael Blomqvist, Malmö, Ledamot
Liselott Löfgren, Göteborg, Ledamot
Jörgen Kromann, Klippan, Ledamot
Andreas Wallentin, Nacka, Ungdomsrepresentant


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons