Åtal för vapengömma i Mölndal

Publicerad 2005-02-11 10:35

Ett trettiotal högerextremister ertappades i mitten av april förra året av polis som fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal.
Nu åtalas den ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv som greps på platsen med mammas bil full med vapenliknande föremål. Åtalet rör grovt brott mot knivlagen.

Totalt rör det sig om ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn, en yxa, knivar och en strumpa med metallkulor. Dessutom fann polisen en komradio i bilen av den typ som använts av Nationaldemokraternas vaktstyrka i Göteborg vid tidigare tillfällen.

20-åringen nekar till brott och säger i förhör att han varit ute och delat flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här