Duke gästade Stockholm

Publicerad 2005-02-07 10:59

I lördags gästade den kända amerikanska nazisten David Duke Stockholm efter inbjudan från Nordiska Förbundet. Enligt tidningen Aftonbladet var det ett 60-tal som lyssnade på hans tal och enligt nazisterna själva var de ett 120-tal.

Anders Lagerström från Nordiska Förlaget presenterade David Duke som inledde med att berätta att han kom direkt från Moskva. Mycket av hans tal kretsade kring hur judarna skulle styra världen och att judarna skulle vara de riktiga rasisterna. Duke talade i cirka en timme och tog sedan emot frågor från deltagarna.

David Duke började sin politiska skolning inom Ku Klux Klan på 70-talet och har bland annat givit ut boken ”Den Judiska rasismen”. Han har blivit en allt större inspirationskälla för de svenska nazisterna under de senaste åren.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.