SD-politiker gripen vid gängbråk | Expo.se

SD-politiker gripen vid gängbråk

Publicerad 2005-02-01 11:05

Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot i Burlöv, Ulf Blomström, greps natten till söndagen misstänkt för misshandel. Han nekar till brott.

Det var natten till söndagen som en två gäng gjorde upp i Klagshamn. En civilklädd polisman blev vittne till händelsen och gick emellan för att avbryta misshandeln. Istället slogs han till marken av personer i gänget. En av de gripna vid misshandeln är den 24-årige kommunfullmäktigeledamoten för Sverigedemokraterna i Burlöv, Ulf Blomström. Han är delgiven misstankar om misshandel.

- Jag har inte misshandlat någon, säger Blomström till Sydsvenskan.

Ulf Blomström är också ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbunds syddistrikt. Nu uppger Sverigedemokraterna att den unga politikern ska ta en paus från sina kommunala uppdrag.

- Jag blev chockad när jag fick höra anklagelser om att Ulf Blomström skall ha varit inblandad i något sånt här. Inom partiet har Ulf gjort sig känd som en lugn, arbetsam och mycket skötsam kille, som vid sidan av politiken visat ett stort engagemang inom ungdomsidrotten, där han varit en populär ledargestalt, säger ordföranden för Sverigedemokraternas syddistrikt, Björn Söder, i en kommentar på partiets hemsida.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons