Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Jag har fått stöd både från medlemmarna i Mölndal och från väst-distriktet. Ingen har haft något negativt att säga, förutom Björn Söder då, säger Reine Wikström till tidningen.

Medlem i Nordiska rikspartiet
Mölndalsposten avslöjade för några veckor sedan att Reine Wikström, med bakgrund i såväl Nordiska rikspartiet som Nationaldemokraterna, valts till ny ordförande efter kommunfullmäktigeledamoten Michael Andersson. Enligt partiets hemsida valdes Wikström enhälligt till ny ordförande på lokalavdelningens årsmöte tidigare i år. Under hösten valdes Reine Wikström till ensam valberedare i göteborgsdistriktet med partiordförande Mikael Jansson och partistyrelseledamöterna Eva Nyman och Torbjörn Kastell närvarande. Kastell var mötesordförande vid valet och en mängd före detta medlemmar i Nationaldemokraterna närvarade på mötet.

"försöker ursäkta NRP:s rasistiska politik"
Partiets förnyare i framför allt syddistriktet kände till utnämningen sedan tidigare, men valde först efter avslöjandet att gå ut med en offentlig uppmaning, undertecknad pressekretariatet, om att Reine Wikström skulle ställa sin plats till förfogande. Bland annat var det Wikströms uttalanden i Mölndalsposten, där han enligt partikamraterna "försöker ursäkta NRP:s rasistiska politik", som låg bakom kravet på Wikströms avgång.
Den som skickade ut pressmeddelandet var Sverigedemokraternas vice ordförande Björn Söder.

- Jag har inte hört något nytt från honom heller. Bara ett mejl som kom samtidigt med pressmeddelandet. Jag tänker stanna kvar om inte en samlad partistyrelse kommer med en preciserad uppmaning. Det räcker inte att Söder kallar samman sina kompisar i Skåne, säger Wikström till Mölndalsposten.

Enligt Reine Wikström ska både Mölndalsavdelningen lokalt och partiets Västdistrikt tagit beslut om att stödja hans fortsatta post som ordförande.

Expo har försökt nå Björn Söder, men utan resultat.