Samhällstjänst för vapengömma i Mölndal

Publicerad 2005-05-12 11:34

Mölndals tingsrätt dömde idag den 20-årige kungälvsbo som greps tillsammans med ett trettiotal högerextremister på Gamla Torget i Mölndal i april förra året för brott mot knivlagen till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Vid gripandet fann polisen ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn och knivar i 20-åringens bil.

20-åringen var vid gripandet ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv. I bilen fanns förutom vapen också kommunikationsutrustning liknande den som påträffats vid andra tillslag mot Nationaldemokraternas säkerhetsstyrka.
Polis hade under kvällen fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal. Detta efter flera tidigare incidenter.

20-åringen nekade till brott och berättade i förhör att han varit ute för och dela flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans. Bilen tillhörde 20-åringens mamma.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen av gripna högerextremister. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!