Sverigedemokrat dömd till fängelse | Expo.se

Sverigedemokrat dömd till fängelse

Publicerad 2005-08-26 14:02

Hotade vittne och döms nu till tre månaders fängelse. Linda Hedqvist var ett av Sverigedemokraternas stora affischnamn inför förra årets Europaparlamentsval.

Upprinnelsen till att Hedqvist nu dömts till fängelse var när en person polisanmälde hennes man för misshandel. Inför rättegången hotade Linda Hedqvist den misshandlade via ett telefax som skickades den 20 maj 2003.

I faxet, som skickades till mannens arbetsgivare, skriver Linda Hedqvist bland annat att hon tagit kontakt med skattemyndigheten och förklarat att mannen arbetar svart på företaget. Hon friades i tingsrätten i Arvika men dömdes på fredagen av Hovrätten för västra Sverige till tre månaders fängelse för övergrepp i rättssak. I domen skriver rätten att inget annat än fängelse kan komma på tal.

”Enligt hovrättens mening kan telefaxet rimligen inte ges annan förklaring än att Linda Hedqvist med ett mer eller mindre förtäckt hot försökt att otillbörligen påverka [mannens namn] inför den stundande rättegången.”

Linda Hedqvist har tidigare suttit i Sverigedemokraternas partistyrelse och har suttit på ett av partiets kommunala mandat i Arvika. Inför valet förespråkade hon hårdare tag mot brottslingar i en debatt i Sveriges Television.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons