NSF-ledare omhäktad | Expo.se

Annons

NSF-ledare omhäktad

Publicerad 2005-12-07 17:29

Jonas Andersson, länsledare för Nationalsocialistisk Front, NSF, i Östergötland, blev igår omhäktad tillsammans med tre andra misstänkta gärningsmän, vilka är 24, 22 och 21 år gamla. De har suttit häktade sedan den 23 november misstänkta för förberedelse till mordbrand och grov misshandel.

Åtalet mot de misstänkta, vilket skulle ha varit väckt senast idag, är fördröjt. Anledningen är att det behövs mer tid till den tekniska utredningen och förhör med de misstänkta.

24-åringen och 22-åringen gick med på åtalsförlängning medan Jonas Andersson och 21-åringen krävde omhäktningsförhandlingar, vilka hölls igår bakom stängda dörrar. De båda misstänkta fick följa förhandlingarna över videolänk från häktet i Norrköping, skriver Östgöta Correspondenten.

Vapen i bilen
Den 20 november stoppade polisen i Linköping en bil med fem personer. I bilen fann polisen vapen, bland annat molotovcocktails, slagträn, tårgas och knivar. En av passagerarna, 17 år gammal, släpptes senare på grund av att han ansågs vara för ung för att sitta frihetsberövad.

Samtliga nu omhäktade är sedan tidigare kända inom nazikretsar. Jonas Andersson och 24-åringen är tidigare dömda för flera brott, däribland misshandel och vapenbrott.

Åtalet ska nu vara väckt senast den 14 december.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons