Förundersökning efter grova hot mot barnvåldtäktsman | Expo.se

Annons

Förundersökning efter grova hot mot barnvåldtäktsman

Publicerad 2006-01-13 06:57

Kammaråklagare Bengt-Olof Berggren i Göteborg utreder de grova hot som fällts av enskilda nazister på Internet sedan en ung skinnskalle dömts för upprepade barnvåldtäkter mot sin egen syster.

Den unga mannen som deltagit på högerextrema aktiviteter i både Göteborg och Stockholm har hotats till livet och förklarats ”fredlös” på den nazistiska hemsidan Nationell.nu och Lunarstorm.
”Det sjuka svinet måste fan jagas och tagas av daga”, skriver en person på den nazistiska hemsidan.
”Tycker vi bjuder den perverterade på fika, en dunk på ryggen, lite samtalande stöd och sist men inte minst en gratis resa till att begravas levande”, skriver en annan.

Sluten ungdomsvård
Den unga mannen dömdes i november till tio månaders sluten ungdomsvård för grovt sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäkt mot barn. Offret är hans då 14-åriga syster.

En annan släkting till GFN-aktivisten döms samtidigt till 1 år och 8 månaders sluten ungdomsvård för grovt sexuellt utnyttjande och våldtäkt mot samma flicka. I det fallet har övergreppen pågått sedan hon var 12 år gammal.

Deltagit på GFN-aktiviteter
Den unga aktivisten har varit aktiv i den nazistiska miljön i Göteborg en längre tid och han har också deltagit på aktiviteter med nazistorganisationen Göteborgs fria nationalister i både Göteborgs- och Stockholmsområdet. Organisationen tar idag starkt avstånd från den unga mannen.

Att den dömde ynglingen själv deltagit i högerextrema aktiviteter har upprört nazister över hela landet.
Han har ”besudlat vår rörelse och vår ras genom att kalla sig rasmedveten och/eller nationalist”, skriver en skribent på Nationell.nu.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons