NSF:s gård eldhärjad | Expo.se

Annons

NSF:s gård eldhärjad

Publicerad 2006-01-02 20:06

NSF:s gård i Vara utsattes för mordbrand på julaftonen. Gården ägs av nazisten Curt Linusson. Den antifascistiska rörelsen AFA har tagit på sig skulden.

Det var på julaftonskvällen Linussons gård, bestående av tre fastigheter, i Vara eldhärjades. Brottet rubriceras som mordbrand. AFA har tagit på sig ansvaret för branden och på deras hemsida står att läsa: ”Efter att Vara kommun misslyckats med att få bort nazisterna från området valde vi, AFA, att med eldens kraft förhindra NSF:s fortsatta verksamhet på gården.”

Fastighetsförsäkringen står på Curt Linusson och pengarna kommer att användas för att renovera de två byggnader som brann, enligt honom själv. Han vill dock inte säga hur mycket han kommer att få.

Gården har funnits i nazisten Curt Linussons och NSF:s ägo sedan våren 2004. Men Linusson tycker inte att samarbetet med NSF fungerat helt tillfredsställande.
- NSF har inte riktigt haft förmågan att styra upp det hela, exempelvis behöver lokalerna snyggas till, menar han.

Nationalsocialistisk Front har tidigare anordnat ett flertal Vit makt-spelningar och möten i den före detta spinneribyggnaden, som är det enda huset på gården som inte eldhärjades. Men redan innan branden gav Vara kommun lokalen nyttjandeförbud av säkerhetsskäl, bara tio personer får vistas i den tre våningar höga byggnaden.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons