SD bjuds in till pingstkyrka

Publicerad 2006-01-09 18:08

Pingstkyrkan i Karlskrona har bjudit in Sverigedemokraterna till valmöten inför höstens val. Kyrkan legitimerar rasism, enligt socialdemokraten Magnus Mannhammar.

– Jag frågade mig hur Jesus skulle ha gjort. Han talade med den romerska ockupationsmakten vilket inte var populärt, säger församlingens pastor och föreståndare Ulf Sundkvist till Kyrkans tidning.

Möte senare i vår
I samma tidning berättar pingstkyrkopastorn att inbjudan har gått ut till Sverigedemokraterna liksom övriga partier som är representerade i Karlskrona kommunfullmäktige efter valet 2002. Tanken är att gruppledarna ska delta på var sin gudstjänst och att de i det sammanhanget ska berätta om sig själva och sin politik. Politikerna ska också få tillfälle att berätta om sin egen personliga relation till Jesus och religiositet. Mötet med Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof är planerat till den 9 april.

De borgerliga partierna har liksom Sverigedemokraterna tackat ja till inbjudan. Men ännu har inget svar inkommit från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

”Legitimerar rasism”
Socialdemokraternas kommunalråd i Karlskrona Mats Johansson beskriver enligt Blekinge läns tidning kyrkans inställning som ”märklig”.
Partikamraten Magnus Manhammar anser att församlingen legitimerar rasism genom sitt agerande.

- Rasistiska partier ska inte få mer utrymme än vad som är absolut nödvändigt, säger han till Blekinge läns tidning.

”Vi måste kunna samtala”
- Det finns en del grundläggande värderingar i Sverigedemokraternas politik som jag inte delar men vi måste kunna samtala, säger Ulf Sandkvist apropå kritiken.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här