Centerpartist anmäler Sverigdemokraterna

Publicerad 2006-02-15 10:13

Sverigedemokraternas publicering av karikatyrer på profeten Mohammed utgör hets mot folkgrupp. Det anser centerpartiets förstanamn i Malmö Bassem Nasr som igår anmälde Sverigedemokraternas ungdomsförbund till polisen. Anmälan får stöd av centerpartiets lokalavdelning i Malmö.

- Karikatyrerna utnyttjar och spär på de fördomar som finns mot oss muslimer, säger centerpartisten Bassem Nasr till Göteborgsposten och fortsätter:
- Vi muslimer blir alltid tilltalade som grupp. Själv får jag stå till svars för vad som händer i grottor i Afghanistan och försvara mig mot beskyllningar att vara våldsförtryckare, kvinnoförtryckare och terrorist.

Enligt Bassem Nasr är det inte avbildningen i sig utan på det sätt avbildningen är gjord som fått honom att reagera.

- Det är inte en del av en teologisk diskussion. De vill öka fördomarna mot araber och muslimer, skriver han i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande beskriver anmälan som ett exempel på hur de etablerade partierna, regeringen och extrema muslimer försöker ”skrämma folket till tystnad”.

- Bassem Nasr har säkert redan lyckats med det han hoppades. Att ytterligare skrämma det svenska folket till tystnad, säger Martin Kinnunen i ett pressmeddelande.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.