Annons

Dom efter misshandel på Göteborgssskola

Publicerad 2006-02-15 18:39

En 15-årig pojke som åtalats för misshandel av en somalisk flicka på Kålltorpsskolan i Göteborg i oktober dömdes i dag för misshandel och brottet olovligt innehav av farligt föremål till vård inom socialtjänsten.

Enligt åklagaren hade pojken och hans kamrater skrikit rasistiska tillmälen åt flickan före och under misshandeln och tingsrätten tog också hänsyn till att misshandeln hade rasistiska motiv.

Enligt Göteborgs tingsrätt fick flickan inga större fysiska skador av misshandeln, men eftersom motivbilden ser ut som den gör döms 15-åringen inte för ringa misshandel, utan för misshandel av normalgraden.

15-åringen ska också betala 15 000 kronor till flickan för kränkning och 4 000 kronor för sveda och värk.

Pojken har nekat till brott. Han döms också för olovligt innehav av farligt föremål sedan han ertappats med en träbatong vid ett uppgjort bråk mellan ungdomsgäng dagen efter.

Flickan har inte kommit tillbaka till skolan efter misshandeln i oktober förra året. Hon går nu på en annan skola i Göteborg.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Ämnen

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons