Karlskrona kommun anmäler NSF-hemsida | Expo.se

Annons

Karlskrona kommun anmäler NSF-hemsida

Publicerad 2006-02-22 11:05

Karlskrona kommun har återigen anmält Nationalsocialistisk Fronts (NSF) hemsida för hets mot folkgrupp. Tidigare har kommunen lyckats få både partiets hemsida och postgiro nedstängt.

Kommunen anmäler en bild som partiet lagt upp på sin hemsida föreställande ett informationsmöte i Ringelund utanför Kristianstad förra helgen. På väggen bakom ett podium hänger en stor hakkorsfana.

”Att visa fana med hakkors utgör ett meddelande som uttrycker missaktning för en viss folkgrupp”, skriver kommunjuristen Lennarth Eriksson i sin polisanmälan.

Det var den 11 februari som Nationalsocialitsisk Front hade ett informationsmöte i arbetarrörelsen lokaler i Ringelund i nordöstra Skåne. De hade hyrt lokalen under falska uppgifter.

– Jag tycker att de är lite taskiga som säger att de ville hyra lokalen för ett 25-årskalas när det i själva verket rörde sig om något annat, berättade Bo Johnsson, ordförande i Vä s-förening och ansvarig för lokalen till Kristianstadbladet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons