Bok om Auschwitz blev History Book of the Year

Publicerad 2006-04-15 17:43


en heltäckande berättelse om en av nazisternas mest fasansfulla institutioner. Det skriver British Book Awards om Laurence Rees Auschwitz - the Nazis and the Final Solution.


Boken Auschwitz – the Nazis and the Final Solution skriven av Laurence Rees har vunnit kategorin History Book of the Year i British Book Awards årliga tävling. Arrangörerna skriver på hemsidan bland annat att Rees använder exemplet Auschwitz för att undersöka förintelsen i en vidare kontext. Rees har i sin framställning även använt sig av material från nyligen öppnade ryska arkiv, vilket enligt British Book Awards utmanar tidigare accepterade föreställningar och antaganden i frågan. Enligt British Book Awards berättar Rees på ett heltäckande sätt historien om den mest kända och cyniska av nazisternas institutioner och boken har redan nått framgångar av bestsellerstatus.

Anna Amnéus

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.