Kristdemokrat nummer två till Sverigedemokraterna

Publicerad 2006-04-27 14:32

Igår kunde Expo rapportera om förre kristdemokraten Jan-Åke Sajewicz som kandiderar för Sverigedemokraterna i Bjuvs kommun.
Nu avslöjar tidningen Östra Småland att en annan före detta kristdemokratisk kommunpolitiker gått över till Sverigedemokraterna.

Denna gång är det Jonny Evaldsson som kandiderar för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun och i landstingsvalet.

”Muslimer ska vi vara försiktiga med”
- Främlingsfientliga vet jag inte om vi är, men man släpper in för många ekonomiska flyktingar. Särskilt muslimer, de ska vi vara försiktiga med. Sedan kommer de och ska bygga moskéer, säger han till tidningen Östra Småland.

”Koranen blir styrande”
Jonny Evaldsson säger till tidningen att han grundar sitt politiska ställningstagande på kristen värdegrund.
- Det är inte nu utan om 20-25 år vi får problem, det blir Koranen som blir styrande. Kommer man till ett kristet land får man rätta sig efter det, säger han och fortsätter.
- En sak som vi tycker är viktig är att få tillbaka folkkyrkan och den lutherska läran i skolundervisningen. Och präster och kyrkofolk ska inte kunna tvingas att viga homosexuella, säger han.

Homosexuella partikamrater droppen
Jonny Evaldsson säger till Östra Småland att han är ansluten till Smyrnaförsamlingen i Oskarshamn och att han varit medlem i kristdemokraterna mellan åren 1961 till 2001.
- Ordförandena för ungdomsförbundet både på riksplanet och i Kalmar län var homosexuella, det fick mig att lämna partiet, säger han till tidningen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.