Uteslöts för rasism - toppnamn i SPI

Publicerad 2006-04-07 15:47

I slutskedet av förra valrörelsen uttalade sig den moderata kommunpolitikern i Kristianstad, Christer Ewe, om att muslimer ”var bra på att föda barn och utnyttja systemet”. Nu toppar han SPI-Seniorpartiets valsedel i samma stad.

Christer Ewe var en av flera kommunpolitiker som dryftade rasistiska åsikter i Janne Josefssons valstugereportage och han kom senare att uteslutas ur moderaterna och dåvarande partiledaren Bo Lundgren uppmanade honom att lämna sina uppdrag.

Han fick trots, eller kanske på grund av, sina uttalanden flest personkryss av alla i fullmäktigevalet 2002, men var sedan tvungen att abdikera från sin tidigare kommunalrådspost.
Under den första tiden av mandatperioden agerande Christer Ewe politisk vilde, men sedan ett och halvt år tillbaka är han medlem i SPI-Seniorpartiet som återigen leds av den före detta tv-åklagaren Brynolf Wendt.

Christer Ewe toppar nu SPI:s valsedel till kommunfullmäktige i Kristianstad. Partiets målsättning är att ta fem mandat i kommunvalet. För närvarande saknar partiet mandat, om man bortser från det mandatet som Christer Ewes övergång har gett partiet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.