Nazistledare fri i väntan på åtal

Publicerad 2006-06-05 09:52

Nationalsocialistisk fronts ledare i Kristianstad, Simon Lindberg, släpptes på fredagen ur häktet. Men misstankarna mot nazistledaren och en 27-åring som också suttit häktad misstänkt för dådet har inte försvagats uppger åklagaren till Kristianstadbladet.

Simon Lindberg häktades den 24 maj misstänkt för den grova misshandeln av flera personer som hade samlats i Riksförbundet för sexuellt likaberättigandes, RFSL, lokaler i Kristianstad för att se finalen i Eurovisionsfestivalen fyra dagar tidigare.

– Vi har förhört mellan fem och tio personer som var mer eller mindre inblandade och bedömer inte längre att det finns någon risk att de misstänkta försvårar utredningen, säger åklagare Christofer Ramkvist till Kristianstadbladet.

Simon Lindberg står fortfarande som länsledare för Nationalsocialistisk front i Skåne och kandiderar fortfarande som partiets förstanamn till kommunfullmäktige i Kristianstad.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.