Nazistledare fri i väntan på åtal | Expo.se

Annons

Nazistledare fri i väntan på åtal

Publicerad 2006-06-05 09:52

Nationalsocialistisk fronts ledare i Kristianstad, Simon Lindberg, släpptes på fredagen ur häktet. Men misstankarna mot nazistledaren och en 27-åring som också suttit häktad misstänkt för dådet har inte försvagats uppger åklagaren till Kristianstadbladet.

Simon Lindberg häktades den 24 maj misstänkt för den grova misshandeln av flera personer som hade samlats i Riksförbundet för sexuellt likaberättigandes, RFSL, lokaler i Kristianstad för att se finalen i Eurovisionsfestivalen fyra dagar tidigare.

– Vi har förhört mellan fem och tio personer som var mer eller mindre inblandade och bedömer inte längre att det finns någon risk att de misstänkta försvårar utredningen, säger åklagare Christofer Ramkvist till Kristianstadbladet.

Simon Lindberg står fortfarande som länsledare för Nationalsocialistisk front i Skåne och kandiderar fortfarande som partiets förstanamn till kommunfullmäktige i Kristianstad.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons