Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

NSF höll valmöte i Sollentuna

Publicerad 2006-06-14 20:11

Nationalsocialistisk Fronts första valmöte i Sollentuna blev en tillställning för de närmast sörjande. Partiets kandidat till kommunfullmäktige Rickard Ekman talade för ett fåtal NSF-aktivister. Några potentiella väljare syntes inte till.

Torgmötet, som gick under parollen ”För ett svenskt Sollentuna” började vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen och var över efter en halvtimme. Ett trettiotal NSF-aktivister lyssnade på partiets länsledare i Stockholm och kommunfullmäktigekandidat i Sollentuna Rickard Ekman. Exakt vad han sade vet ingen som stod utanför polisens avspärrningar. Det korta talet överröstades av de motdemonstranter som tagit sig till Turebergs Torg i Sollentuna centrum och budskapet nådde inte ut till de få Sollentunabor som passerade torget i regnet.

Anders Jakobsson, avdelningschef för Stockholmpolisen, uppskattade antalet motdemonstranter till ett hundratal. Förutom några knallskott och bengaliska eldar som kastades in på torget så gick det hela lugnt till. Två vänsteraktivister greps i samband med demonstrationen. Båda släpptes senare under kvällen.

Det är första gången NSF ställer upp i ett val i en Stockholmskommun. Rickard Ekman konkurrerar i höst med sitt tidigare parti Nationaldemokraterna om platserna i kommunfullmäktige. Han ville inte kommentera torgmötet när Expo ringde upp honom efteråt.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.