VAL06/GÄVLE: SD:s Gävlekandidater har 4,1 miljoner i skulder

Publicerad 2006-07-07 09:46

Kronofogdemyndigheten har fullt upp med Sverigedemokraternas kandidater i Gävleborg.

Samtidigt som Sverigedemokraterna träder fram som moralens väktare har de svårt att sköta sina egna åtaganden. Flera av kandidaterna för partidistriktet i Gävleborg har problem att betala underhåll för sina barn.

En granskning av Sverigedemokraternas landstingslista i Gävleborgs län visar att 20 av partiets 63 kandidater förekommer hos kronofogden med en sammanlagd skuld på över fyra miljoner.

4,1 miljoner kronor Kronofogdemyndigheten driver just nu 332 indrivningsärenden på en sammanlagd summa av 4 149 599 kronor, mot Sverigedemokraternas kandidater.

Flera män betalade inte underhåll för sina barn. I Sverigedemokraternas handlingsprogram skriver partiet:

”Att Sverigedemokraterna vill lyfta fram och värna om den traditionella kärnfamiljen skall inte tolkas som ett ringaktande av de heroiska insatser som ofta görs av ensamstående föräldrar, och dessa skall erhålla samhällets fulla stöd för att klara sin ibland svåra situation. ”

Svårt med ansvar Det ansvar som Sverigedemokraterna vill ge stat och kommun är med andra ord något som de själva har svårt att leva upp till.

Varken Rickard Källberg, Rolf Nilsson eller Mikael Bogren betalar underhållstöd till sina barn och kronofogden har kopplats in för att pengarna ska nå fram.

MIKAEL EKMAN KAJSA LINDOHF


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.