2006-08-22: SD drar tillbaka kandidatur i Kalix

Publicerad 2006-08-22 21:10

Efter Expos avslöjande om att Sverigedemokraternas (SD) enda kandidat till kommunfullmäktige i Kalix, Sture Blombäck, är dömd kvinnomisshandlare, drar nu SD tillbaka sin kandidatur i kommunen.

- Vi har bett honom enhälligt från styrelsen att han ska säga upp sin kandidatur, säger distriktsordföranden Lars Isovaara till expo.se.

Sture Blombäck ska, enligt Lars Isovaara ha lämnat felaktiga uppgifter på den vandelsförsäkran som alla Sverigedemokraternas kandidater måste skriva under på. Han hade redovisat sin dom för kvinnomisshandel, men det visade sig att domen mot honom var mycket nyare än han själv uppgett.

På grund av detta väljer nu partiet att stå utan valsedel i Kalix.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.