VAL06/GÄLLIVARE – Riksdagskandidat är dömd kvinnomisshandlare

Publicerad 2006-08-22 21:18

Sverigedemokraternas riksdagskandidat och toppkandidat i Gällivare, Alf Johansson, har dömts för två fall av kvinnomisshandel. Offren är två olika kvinnor.

Igår avslöjade Expo att Sverigedemokraternas enda namn i Kalix är dömd för kvinnomisshandel. Då sa ordföranden för partiets Nord-distrikt Lars Isovaara att Sverigedemokraterna ser mycket allvarligt på kvinnomisshandel som brott och att det inte finns några förmildrande omständigheter när det kommer till kvinnomisshandel.

Idag kan Expo avslöja att också partiets toppkandidat i Gällivare och riksdagskandidaten Alf Johansson är dömd för kvinnomisshandel. Och det vid två tillfällen.

- Detta var mer än jag känner till, jag har ingen kommentar, säger Lars Isovaara till Expo.

Spark i magen

När Alf Johansson senast dömdes för misshandel av en kvinna skrev tingsrätten i sin dom att:

”Johansson har den 13 mars 1996 i [kvinnans] bostad i Malmberget genom knytnäveslag i ansiktet och en spark i magen tillfogat [kvinnan] smärta, underhudsblödningar, rodnad och svullnad under vänster öga samt svullnad på magen”

I Sverigedemokraternas valmanifest kan man läsa att ”den grova och allt mer omfattande brottsligheten utgör idag det kanske största hotet mot medborgarnas trygghet”.

Dömd för tio brott

Alf Johansson är dömd vid totalt fem tillfällen, varav fyra gånger till fängelse. Det rör sig om fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot, våld mot tjänsteman och olaga vapeninnehav.

Lars Isovaara säger sig vara helt ovetande om Alf Johannssons bakgrund

- Du måste återkomma, jag har ingen som helst kommentar, jag känner inte till det här, säger han.

Är det här något du kommer att gå vidare med?
- Ja, det måste jag ju göra, självklar är det så, säger Lars Isovaara.

Expo har sökt Alf Johansson för en kommentar, men det har inte gått att nå honom.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.