VAL06/TRANEMO – Toppkandidat åtalad för misshandel - avgår | Expo.se

VAL06/TRANEMO – Toppkandidat åtalad för misshandel - avgår

Publicerad 2006-08-25 15:48

I förrgår rapporterades om att en moderat kandidat till kommunfullmäktige i Tranemo, Richard Claesson, hoppat av till Sverigedemokraterna. Samma dag diariefördes ett åtal mot Claesson vid Borås tingsrätt där han enligt åklagaren gjort sig skyldig till misshandel.
Nu lämnar Claesson sin post.

- Det är inte på grund av åtalet, det är alla skriverier i media om mig, säger Richard Claesson till Expo.

Det var Borås tidning som tidigare i veckan berättade om att Richard Claesson, för två veckor sedan, beslutat sig för att lämna moderaterna för att bli kommunfullmäktigekandidat för Sverigedemokraterna. Då bytet av parti gått väldigt fort har mannen kommit att stå som kandidat för bägge partierna samtidigt.

Åtalad för misshandel
Idag kan Expo berätta att åklagarmyndigheten i Borås har väckt åtal mot kandidaten. Mannen är tillsammans med en annan yngre person misstänkt för misshandel. Tillsammans och i samförstånd har de båda den 25 december förra året gett mannen ”flera slag mot hans ansikte och kropp samt, sedan han fallit till marken, tilldelade Claesson honom upprepade sparkar mot hans överkropp”.

På tisdagen sa vice chefsåklagare till Expo att åtalet rör ett bråk med alkohol inblandat där Richard Claesson även gjort en motanmälan mot den misshandlade. Den anmälan har däremot avskrivits.

Kajsa Lindohf
Daniel Olsson


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons