VAL06/SD - Brevbärare vägrar dela ut valmaterial | Expo.se

VAL06/SD - Brevbärare vägrar dela ut valmaterial

Publicerad 2006-09-04 16:09

Från och med i dag ska valmaterial från Sverigedemokraterna delas ut till alla hushåll i Sverige. Men i Stockholm skapar utdelningen problem och flera brevbärare vägrar sprida deras propaganda.

Storstockholms postsyndikat, en del av SAC Syndikalisterna varslar nu sina medlemmar om en blockad av utdelningen av valmaterial från Sverigedemokraterna. Blockaden berör postutdelare i Storstockholm.

- Skälet till blockaden är att vi måste kunna garantera våra medlemmars arbetssituation. De vill inte befatta sig med sådant material och det hela blir ett arbetsmiljöproblem, säger Magnus Tarras-Wahlberg talesman på Postsyndikatet i Storstockholm. Han berättar vidare att blockaden är direkt riktad mot Sverigedemokraternas material och att övrig post kommer delas ut som vanligt.

”skrämmande demokratiförakt”
Sverigedemokraterna är starkt kritiska till fackets blockad och tycker att det tyder på ”ett skrämmande demokratiförakt”.

- Jag hoppas verkligen att postens ledning inte låter sig påverkas av det här tilltaget. Brevbärare skall dela ut post, inte censurera åsikter. Inser man inte det bör man nog se sig om efter ett annat yrke eller möjligtvis ta anställning på det nordkoreanska postverket, säger partiledare Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.

Inte första gången
Postsyndikatet har tidigare i år blockerat utdelning av Nationaldemokraternas propaganda, även då efter rapporter om att medlemmar mådde dåligt av hanteringen av materialet. Då anslöt sig även ett antal Seko medlemmar till blockaden dock mot sitt fackförbunds medgivande.

KAJSA LINDOHF


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons