Affischerande antirasister överfölls

Publicerad 2006-10-12 14:05

Maskerade män beväpnade med tillhyggen misshandlade två unga vänsteraktivister i Borlänge natten till tisdagen.

Vänsteraktivisterna var ute och affischerade inför en demonstration som arrangeras av organisationen Borlängebor mot rasism och som går av stapeln i kväll. De ska enligt uppgift ha koppling till den syndikalistiska rörelsen.

- Det var två killar som sprang ut från en bil och misshandlade några andra killar som höll på att affischera, säger utredningschef Mats Nygårds vid Borlängepolisen till Expo.se.

Efter misshandeln ska de två männen ha hoppat in i bilen igen och åkt från platsen. Enligt Mats Nygård finns det inga uppgifter om att männen sagt något till de affischerande ungdomarna. Misstankarna riktas mot högerextrema kretsar. Misstankarna rör grov misshandel.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.