Allianspartist anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2006-10-09 08:03

Högerpopulistiska Allianspartiets kommunpolitiker i Burlöv, Dahn Pettersson, misstänks för hets mot folkgrupp. Pettersson har i en motion hävdat att 95 procent av allt heroin som konsumeras i Sveriges förs in i Sverige av kosovoalbaner, skriver Sydsvenska dagbladet.

I motionen, som handlar om att hemlösa behöver mer stöd, argumenterar Dahn Pettersson för att hemlösheten är ett resultat av flyktingpolitiken.

Han skriver bland annat att:

”95% av allt heroin kommer in via Kosovo, är det undra på att uteliggarna blir fler och fler när vi importerat denna drog genom att Friggebo gav 46 000 Kosovoalbaner permanent uppehållstillstånd.”

Avfärdas av polisen
Dahn Pettersson uppger att han fått uppgifterna om heorinsmugglingen från polisen. Något som däremot avfärdar. Polisen har istället anmält allianspartisten för hets mot folkgrupp

- Det är ett brott som faller under allmänt åtal och vi är skyldiga att skriva anmälan. Sedan ska detta vidare till en åklagare för bedömning, säger Börje Aronsson, chef för polisområde öster där Burlöv ingår, till Sydsvenskan.

Alexander Bengtsson

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.