Studentkårsstyrelse hoppar av

Publicerad 2006-10-23 07:07

GÖTEBORG En majoritet av medlemmarna i Handelshögskolan i Göteborgs studentkårs ledningsgrupp lämnade i slutet av förra veckan in en gemensam avskedsansökan. De vägrade samarbeta med Sverigedemokraten Marcus Frisk som ingår i gruppen sedan i februari utan att hans partitillhörighet avslöjats.

- Han borde ha berättat för oss att han kandiderade, säger den avhoppade kårordföranden Staffan Sandblad till Göteborgsposten.

- Självklart hade jag velat sitta kvar, men jag såg ingen möjlighet att göra ett bra arbeta under de här förutsättningarna.

Avslöjades i valrörelsen
Ledningsgruppen för Handelshögskolan i Göteborgs studentkår utses i personval och det var först när Marcus Frisk kandiderade för Sverigedemokraterna i årets val som de övriga i ledningen fick reda på hans politiska tillhörighet.

Det fick fem av nio medlemmar i ledningsgruppen att lämna in en 17 sidor lång misstroendeförklaring mot Marcus Frisk. Enligt Göteborgsposten skriver de bland annat att de saknar förtroende för Frisk, att kårens rykte är viktigt liksom medlemmarnas förtroende.

Politisk plattform
Men styrelsen avslog misstroendeförklaringen med motiveringen att Marcus Frisk inte använder, eller har använt, kåren som politisk plattform.

Tillfällig ny ordförande är Christian O. Andersson.

- Jag vill inte avgå. Jag känner ett ansvar mot våra medlemmar. Vi är ändå förtroendevalda och jag tycker att vi på något sätt har en skyldighet att sitta kvar. Man kan inte bara lättvindigt avsäga sig sin plats, säger Christian O. Andersson till Göteborgsposten.

I november väljer Handelshögskolan i Göteborgs studenter nya medlemmar till ledningsgruppen. Marcus Frisk har inte varit möjlig att nå för en kommentar.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.