Sverigedemokrat sparkas från ambassaden i Tel Aviv | Expo.se

Sverigedemokrat sparkas från ambassaden i Tel Aviv

Publicerad 2006-10-30 18:34

"Ytterst besvärande", betecknar UD den aktiva Sverigedemokratens tjänstgöring på ambassaden i Tel Aviv.

ISRAEL/STOCKHOLM Sverigedemokraten Kent Ekeroth sparkades på måndagen från sin tjänstgöring vid svenska ambassaden i Israels huvudstad Tel Aviv. Beslutet motiveras med att Ekeroth inte uppgett i sin ansökan att han är politiskt aktiv och att han dessutom är ”aktivt verksam i en rörelse som samtliga svenska riksdagspartier anser är odemokratisk och främlingsfientlig”.

- Det här är ytterst besvärande, särskilt med tanke på att Mellanöstern är en så politiskt känslig region. En sån person kan vi helt enkelt inte ha vid ambassaden. Vi kommer att se till att hans arbete i Tel Aviv avslutas redan under dagen, säger UD:s personalchef Anne Marie Dierauer till Sydsvenskan.

Avskedet sker med omedelbar verkan. Under måndagen plockades hans namn bort från svenska ambassaden i Tel Avivs hemsida.

Ekonomutbildning i Lund
Kent Ekeroth började sin praktik vid ambassadens kommersiella avdelning i början av september efter att han avslutat sin ekonomutbildning i Lund.

På Sverigedemokraternas ungdomsförbunds hemsida Ungsvenskarna, och på sin egen blogg på Internet är Ekeroth samtidigt starkt engagerad i frågor rörande muslimer, invandring och befolkningsfrågor - samt utrikespolitiska frågor.

Eftergiftspolitik
”En av de mest akuta frågorna som vi står för idag är förfallet i Väst och då främst Europa. Det är en akut situation där moralisk och kulturell relativism har urholkat och fortsätter att urholka Europa. Eftergiftspolitik, totalt oansvarig immigrationspolitik, naivitet, vänsterinflytande kombinerat med en fascination för islamism och förakt för det egna kulturarvet har tagit Europa till randen av kollaps.
Somliga kanske tycker detta låter apokalyptiskt men är tyvärr den verklighet vi står inför idag”, skriver han på Sverigedemokraternas ungdomsförbunds forum den 19 oktober.

Regeringen vill ersätta befolkningen
”Istället för att uppmuntra svenskar att föda barn, vill regeringen ersätta befolkningen av en annan. När vårt samhälle slutligen drivs av andra grupper än svenskar själva kommer Sverige inte längre existera annat än som ett namn på ett geografiskt område”, skriver han på sin blogg den 23 oktober.

Sydsvenskan citerar ett inlägg som lades upp på Kent Ekeroths hemsida den gångna helgen där han jämför invandringen till Sverige med det dödliga viruset hiv.

Invandring som hiv
”Problemet kan liknas vid hiv; det är inte hiv-viruset som dödar, utan förkylningen kroppen inte kan bekämpa. På samma sätt är det med Europa. Eftersom vi har blivit så svaga lyckas vi inte hindra massimmigrationen som liksom förkylningen kommer att bryta sönder våra samhällen”

Expo.se har inte lyckats nå Kent Ekeroth för en kommentar men han säger till Sydsvenskan att han inte haft någon anledning att ta upp sitt politiska engagemang för UD. Han ser inlägget om invandring och hiv som ”en känga till politikerna”.

– Jag liknar inte invandrarna vid sjukdomen, utan själva förloppet. Möjligen sticker exemplet med hiv folk i ögonen, säger han till Sydsvenskan.

Generell aversion
Under måndagen plockade Ekeroth bort det kritiserade inlägget och skrev om uppmärksamheten:

”Anklagelserna att jag skulle anse invandring vara en sjukdom kan bara föras av de som har en generell aversion mot Sverigedemokraterna, varmed de tar vad de kan hitta och gör en höna av en fjäder.”

Förenligt med opartiskhet
Enligt Sydsvenskan finns det regler för anställda tjänstemän vid ambassaderna som säger att de kan bedriva politiskt arbete på sin fritid så länge det anses förenligt med deras opartiskhet som diplomater.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons