NSF-ledare anmäld för ordningsbrott

Publicerad 2006-11-13 10:18

Nationalsocialistisk fronts Jonas Andersson och Göran Jonsson har anmälts för brott mot ordningslagen efter en mindre icke tillståndsgiven demonstration i centrala Linköping i lördags.

Enligt Östgötacorrespondenten deltog sex personer i demonstrationen som hölls utanför Lindex i Linköping under mindre än en halvtimme.

– Det var över på 20 minuter, säger vakthavande befäl Lars Engström vid Linköpingspolisen till tidningen.

Nationalsocialistisk front har arrangerat flera demonstrationer i Linköping under sommaren och hösten. De båda frontfigurerna för partiet misstänks sedan tidigare för liknande brott.

Östgötacorrespondenten erbjöd på söndagen de båda frontfigurerna för NSF på orten, Jonas Andersson och Göran Jonsson, var sin resa till förintelselägret i Auschwitz tur och retur. En, som tidningens reporter Åsa Christoffersson skriver, ”mycket givande tripp för att förstå kärnan i Hitlers ideologi: utrotningen”.

Tidningen erbjuder sig att betala flygbiljetten till Katowice och bussturen till Auschwitz.

”Jonas och Göran, mejla till Åsa Christoffersson eller [email protected] och tala om när ni vill resa. Kom inte och säg att ni inte törs”, skriver tidningens reporter.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.