Ny ledning i ND | Expo.se

Ny ledning i ND

Publicerad 2006-11-21 12:01

Marc Abramsson ny partiledare för ND.

I helgen valde Nationaldemokraterna en ny partiledning. Nils-Eric Hennix lämnade över partiledarposten till fullmäktigeledamoten i Södertälje Marc Abramsson.

Fem personer byts sammanlagt ut i den Nationaldemokratiska styrelsen, som består av elva personer. Den förre partiledaren Nils-Eric Hennix uppger i ett pressmeddelande att han lämnar uppdraget på grund av en längre tids sjukdom.

Den nya partiledaren Marc Abramsson var tidigare partiorganisatör och en av dem som dömdes i samband med att pridetåget attackerades 2003. I valet 2006 blev han ledamot i fullmäktige i Södertälje, där partiet fick två mandat.

Gammal nazist i styrelsen
Utöver bytet av partiledare så lämnar Karl-Erik Nilsson sin post som seniorrepresentant. Karl-Erik Nilsson har sedan sin ungdom varit aktiv inom bland annat Nordisk Ungdom under 1940-talet, Frisinnade unionspartiet och Sveriges pensionärers intresseparti.

Ny representant för seniorerna i styrelsen är Heinz Burgemeister, som har sin politiska bakgrund i öppet nazistiska Nordiska Rikspartiet, NRP. Heinz Burgemeister var under 1970-talet ställföreträdande partiledare för NRP.

Ny i styrelsen blir även Patrik Forsén som samtidigt tar över som ordförande för Nationaldemokratiska ungdomsförbundet efter Robert Almgren.

Politisk inriktning
De politiska målen verkar trots förändringarna av styrelsen inte ha ändrats. Partiet uppger att det ska fortsätta arbeta för ett ”etniskt bevarande” av ”ursprungsbefolkningen”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons