Ofrivillig Sverigedemokrat lämnar sin plats

Publicerad 2006-11-03 09:11

Cecilia Falk i Hindås valdes in för Sverigedemokraterna i Härryda kommunfullmäktige. Två personer skrev hennes namn på en blank SD-valsedel. Ett dåligt skämt, tror hon själv. Nu lämnar hon sin stol i fullmäktige tom.

- Sverigedemokraterna har ringt mig och försökt få mig att ha kvar platsen som Sverigedemokrat. När jag frågade om de fattade att det var kränkande att stå på deras lista, blev de bara arga, säger hon till Göteborgsposten.

Först den 13 november, när fullmäktige samlas för första gången, kan hon officiellt bli befriad från uppdraget.

Lottas ut
Cecilia Falks avsägelse av uppdraget betyder att hennes plats lottas ut mellan tre andra personer som skrivits upp på blanka SD-vallistor. Två av dem uppger att de skrivits upp mot sin vilja.

En av de ofrivilliga säger att hon kommer ta platsen om hon får den – för att förstöra för Sverigedemokraterna.

- Jag gör det så att inte Sverigedemokraten får den, så de inte har någon chans. Jag är inte så vansinnigt politiskt aktiv men ogillar deras politik, säger hon till Göteborgsposten.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!