Ofrivillig Sverigedemokrat lämnar sin plats

Publicerad 2006-11-03 09:11

Cecilia Falk i Hindås valdes in för Sverigedemokraterna i Härryda kommunfullmäktige. Två personer skrev hennes namn på en blank SD-valsedel. Ett dåligt skämt, tror hon själv. Nu lämnar hon sin stol i fullmäktige tom.

- Sverigedemokraterna har ringt mig och försökt få mig att ha kvar platsen som Sverigedemokrat. När jag frågade om de fattade att det var kränkande att stå på deras lista, blev de bara arga, säger hon till Göteborgsposten.

Först den 13 november, när fullmäktige samlas för första gången, kan hon officiellt bli befriad från uppdraget.

Lottas ut
Cecilia Falks avsägelse av uppdraget betyder att hennes plats lottas ut mellan tre andra personer som skrivits upp på blanka SD-vallistor. Två av dem uppger att de skrivits upp mot sin vilja.

En av de ofrivilliga säger att hon kommer ta platsen om hon får den – för att förstöra för Sverigedemokraterna.

- Jag gör det så att inte Sverigedemokraten får den, så de inte har någon chans. Jag är inte så vansinnigt politiskt aktiv men ogillar deras politik, säger hon till Göteborgsposten.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här