Oklarhet kring SD-mandat

Publicerad 2006-11-29 10:54

Sverigedemokraten Susanne Stene lämnar sitt kommunala uppdrag i Gislaved.

Sverigedemokraternas Susanne Stene lämnar sitt kommunala uppdrag i Gislaved. Det gör även hennes ersättare och sambo Peter Larsson. Orsaken till detta är att de flyttar från kommunen. Stolen kommer dock inte att stå tom utan övertas av Tony Björedahl Lindström.

Stod på fler listor
Susanne Stene och Peter Larsson ställde även upp på Sverigedemokraternas lista i Gällivare där det i nuläget råder osäkerhet kring partiets mandat. Alf Johansson, partiets förstanamn i kommunen, säger till Sveriges Radios Norrbottensnytt, att han i dagsläget är för sjuk för att acceptera platsen.

Stolen kan komma att stå tom eftersom både Susanne Stene och Peter Larsson var folkbokförda i Gislaved vid valet. Några andra namn fanns inte på listan.

Enligt gällande regler måste man vara folkbokförd i den kommun man kandiderar till senast på valdagen.

Johannes Jakobsson
[email protected]

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.