SD behåller tom stol

Publicerad 2006-11-23 11:37

Valprövningsnämnden har två månader efter valet beslutat att en sönderriven valsedel för Sverigedemokraterna ska godkännas, uppger ttela.se. Därmed behåller Sverigedemokraterna sin tomma stol i Trollhättans fullmäktige.

Efter valet överklagade moderaten Sven Saves länsstyrelsens beslut att godkänna den trasiga valsedeln. Moderaterna skulle om valsedeln förklarades ogiltig få ytterligare ett mandat i kommunen.

Valprövningsnämnden fann i sin utredning att det var en av valförrättarna som råkat ha sönder valsedeln i samband med att brevet sprättades upp. En oenig nämnd accepterade därmed valsedeln som giltig.

Sven Saves säger till ttela.se att han är glad att saken nu är avgjord.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.