SD-förlorar mandat

Publicerad 2006-11-27 15:52

Sverigedemokraterna förlorar ett av sina två mandat i kommunfullmäktige i Norrköping.

Turerna kring Sverigedemokraternas kommunala poster fortsätter. I Norrköping väntas Kjell Askekrona ta över partiets andra mandat då Sören Kiding sagt att han inte vill representera partiet. Kjell Askekrona kommer att driva sin egen politik i fullmäktige eftersom han 2003 dömdes för grovt vapenbrott och av den anledningen nekas medlemskap i Sverigedemokraterna,

– Jag sökte medlemskap i Sverigedemokraterna, och de sa nej. Men det gör mig inget att de nekade mig, säger Kjell Askekrona.

Vem som får majoritet i Norrköpings kommun är fortfarande oklart. Socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet har tillsammans 42 mandat medan moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och Sveriges pensionärers intresseparti har 41. Sverigedemokraterna och Kjell Askekrona kan med var sitt mandat hamna i en vågmästarroll.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.