SD-politiker till angrepp mot islam | Expo.se

Annons

SD-politiker till angrepp mot islam

Publicerad 2006-11-24 12:03

Det sverigedemokratiska oppositionsrådet i Örebro Landsting, David Kronlid, säger till nätupplagan av tidningen Dagen att muslimsk kultur inte ska blandas med den kristna.

”Jag ser det som ett enormt problem att blanda muslimska kulturen med den kristna, islam är så krävande. Med kvinnor som måste ha huvudduk, eller burka. Det passar inte in det kristna samhället.”, säger David Kronlind till Dagen.

David Kronlind som själv kallar sig kristen säger i artikeln att kristna borde sätta stopp för invandringen och byggen av moskéer. Han motiverar sin syn bland annat med att muslimska länder inte tillåter kyrkor.

”Vara hård mot de hårda”
Thomas Österberg som är redaktör på Dagen skriver på ledarplats att Kronlids syn inte är förenlig med den kristna. Han menar att Sverigedemokraternas uppfattningar ska bemötas av kyrkorna. David Kronlid tycker att ”man ska vara hård mot de hårda”. Något som Thomas Österberg finner tragikomiskt.

”När David Kronlid säger att ’man ska vara hård mot de hårda’, så är det inte Bibeln han citerar, utan Fantomen - en ’religionsblandning’ som det mitt i allvaret är svårt att inte dra på munnen åt.”, skriver Thomas Österberg i sin ledare.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons