Sverigedemokraterna mister plats i Hedemora

Publicerad 2006-11-07 20:15

Ännu en person går nu ut och säger sig ha utsetts till ledamot för Sverigedemokraterna mot sin vilja. Karin Gruvsjö från Garpenberg säger till Borlänge tidning att hon aldrig funderat på att rösta på Sverigedemokraterna, men någon skrev hennes namn på en valsedel och hon utsågs till partiets ledamot i Hedemora kommunfullmäktige.

- Jag tycker det här är obehagligt, det går rykten och folk frågar mina barn om jag är sverigedemokrat, säger Karin Gruvsjö.

Det var först i förra veckan, när hon fick ett brev från länsstyrelsen, som Karin Gruvsjö fick reda på att hon blivit invald. Hon skrev omedelbart till både länsstyrelsen och Hedemora kommun och avsade sig uppdraget.

Karin Gruvsjö säger till Borlänge tidning att hon absolut inte vill bli förknippad med ett invandrarfientligt parti som inte heller röstat på.

- Jag har ju släktingar och många goda vänner som kommer från andra länder, säger hon.

Eftersom Karin Gruvsjö lämnar sin post blir Sverigedemokraterna utan ledamot i Hedemora.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!