Augustpriset till "Svenne"

Publicerad 2006-12-05 13:11

Det blev Per Nilsson som tog hem Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. ”Svenne” handlar om hur en ung man sugs in i en högerpopulistisk rörelse och blir dess främsta företrädare.


Per Nilsson mottog på måndagen Augustpriset för sin ”Svenne”. Prissumman är på 100 000 kronor och delas ut av Svenska Förläggareföreningen.

Juryns motivering löd:
”Ensam och efterlyst sitter Svenne i en kall sommarstuga och försöker förstå vad som har hänt. Den karismatiske Dackeman har lockat och manipulerat människor, med katastrofala följder. En spännande, skrämmande och skickligt komponerad roman om makt och politisk aningslöshet.”

”Svenne” finns tidigare recenserad på expo.se.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.