David Irving frigiven

Publicerad 2006-12-20 16:23

David Irving släpptes idag ur fängelse. Den brittiske revisionisten dömdes i februari i år av en österrikisk domstol till tre års fängelse för att ha ifrågasatt Förintelsen under en föreläsningsturné i landet 1989. Han har suttit fängslad sedan han greps av österrikisk gränspolis i november 2005.

67-årige Irving är en av världens mest kända revisionister. Under rättegången i februari hävdade han att hans åsikter ”exploaterats av nynazister” och att han nu ändrat uppfattning i frågan om huruvida det existerade gaskamrar i de tyska koncentrationslägren under andra världskriget.

Dagens domslut innebär att domen från februari står fast, men att 67-årige Irving får avtjäna resten av straffet på fri fot.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.