Nazist försökte kartlägga åklagare

Publicerad 2006-12-07 12:30

Den 32-åriga nazist som tidigare varit inblandad i den nazistiska terrorcellen i Västerås har begärt ut uppgifter om samtliga åklagare i Sverige.

Den 32-årige nazisten Niclas Värme har försökt få ut uppgifter om samtliga åklagare i Sverige. Både åklagarmyndigheten i Falun och kammarrätten har dock avslagit hans begäran med hänvisning till sekretesslagen, skriver tidningen Eskilstuna-Kuriren.

Terrorcell
Niclas Värme är sedan tidigare känd på grund av sin inblandning i den nazistiska terrorcellen som var verksam i Västerås 2004. Han dömdes till fängelse i ett år och tre månader för dopningsbrott och grov skadegörelse då han gripits av polis på en skolgård där han varit med och krossat 111 fönster.

Förespråkar självmordsbombningar
Fönsterkrossningen var första fasen i ett planerat nazistiskt maktövertagande. I boken ”Revolution i välfärdsstaten”, som Niclas Värme var med och skrev, beskrivs hur nazister steg för steg ska störta det demokratiska samhället genom olika terroraktioner.

Boken förordar bland annat mord på nyckelpersoner som poliser och politiker samt självmordsbombningar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.