Få på SD-manifestation

Publicerad 2007-01-26 09:04

Sverigedemokraterna samlade ett femtontal sympatisörer i Karlskrona när partiet anordnade en egen manifestation till minne av Förintelsens offer, skriver Blekinge läns tidning.

Sverigedemokraterna, SD, valde att hålla en egen manifestation i Karlskrona efter att en rektor på orten uppmanat folk att protestera mot SD i samband med högtidlighållandet av offren för Förintelsen. Rektorns uttalande möttes av protester och togs senare tillbaks.

Richard Jomshof, fullmäktigeledamot för SD i Karlskrona, och partiledaren Jimmie Åkesson höll tal när SD samlades. Richard Jomshof sa bland annat att invandringen av muslimer till Europa riskerar leda till ökad antisemitism. Enligt Blekinge läns tidning så stördes talen av motdemonstranter.

Den manifestation mot våld och främlingsfientlighet som anordnandes av skolarna i Karlskrona tidigare under dagen samlade 300 personer.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.